CH Architecture | Perfect Curves: This community clubhouse brings light, space and human comfort together in perfect harmony

Stacked vertically as a series of free curves, each floor of the Green Places Community Clubhouse is designed by Taiwanese design firm, Chain 10 as a shared space for the residents of an independent community, providing occupants with cosy spaces for dining, reading, exercising, learning, sharing and communication. According to lead designer, Keng Fu Lo, the design is based on nature-inspired motifs and includes a reflecting pond, outdoor plaza and unobstructed views of the nearby hills. Varied surfaces with differing heights are also incorporated to encourage people to walk in and explore the interior.

“Natural elements are brought into the building not only through its décor, but with a wall formed of tall trees,” the designer explains further. “The result is a harmonious environment where human life maintains contact with nature.”

The continuous use of glass windows throughout the building breaks spatial barriers, inviting nature indoors and creating links between the inside and outside. To solve the western-sun-exposure problem common in Taiwan, a solid wall is positioned on the west of the building, reducing the impact of intense sunlight on the interior temperature.

On the second floor, a swimming pool is constructed to face a line of trees on the east side which contributes to moderating the temperature during cold winter mornings.

“When the sun brings warmth, the building’s design provides shelter for the pool,” says the designer. “The net result is a human space with ample natural sun, air and water.”

Nano silane ketone resin, used on the outdoor wall, effectively controls mould while providing waterproofing and allowing air circulation. The gaps between the anodized aluminum panels and RC walls help ventilate air warmed by the sun, increasing the energy efficiency of the indoor cooling system.

The design emphasizes not only a comfortable indoor environment, but a natural outdoor environment. In addition to fulfilling residents’ needs, the design of the clubhouse provides a comfortable environment where residents can enjoy socializing with their neighbours.

“The aim is to give the community’s residents a sense of belonging and happiness,” comments the designer.

Article by: Lily Wong
Photography by: Kuo-Min Lee via Chain 10 Urban Space Design

The post CH Architecture | Perfect Curves: This community clubhouse brings light, space and human comfort together in perfect harmony appeared first on Malaysia Interior Design, Home-living Magazine.

from Blogger http://ift.tt/2sRS1bf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s